“Este important să te asculți și să vezi ce îți lipsește” [Anamaria Ionescu/Vorbește lumea]

Întreabă-mă oricând ce înseamnă pentru mine o femeie frumoasă (da, sunt de părere că femeile trebuie să se admire intre ele) și iți voi răspunde fară să stau pe gânduri: Anamaria Ionescu. Și pentru că o femeie frumoasă aduce bucurie și înseninează ziua celui care o privește, producătorii de la ProTV s-au gândit că Ana este cea mai potrivită pentru o emisiune matinală, astfel, toți cei care urmăresc “Vorbește lumea” își vor începe ziua cu zâmbetul pe buze.

Ana, ești minunată! Mult prea frumoasă, naturală și carismatică ca să nu te vedem din nou pe micul ecran. Felicitări pentru revenirea în televiziune! Cum te simți în noul rol?

Mulțumesc mult. Mă simt mult mai bine decât îmi imaginam, m-a bucurat invitația celor de la Vorbește Lumea. Televiziunea nu se uită niciodată, dacă o ai în sânge. Mereu mi-am dorit să prezint o emisiune matinală. Simt că acolo mă potrivesc cel mai bine.

Este absolut normal să ai emoții, asta ne face umani, dar vreau să știu ce te face să ai emoții? Ce îți trece prin minte înainte să intri în platou?

Întrebarea mai simplă ar fi fost: ce nu-mi trece prin minte (n.r.: râde). Prima grijă este să nu fiu copleșită de emoții și să mă blochez. Apoi vin restul: să nu mă împiedic, să nu mi se facă rău… și lista poate continua. M-am adaptat totuși destul de repede, deși am avut o pauza de câțiva ani de la prezentare, cred că atunci când te potrivești într-un loc, te adaptezi repede și emoțiile devin constructive. Te fac, așa cum spui și tu, uman, transmiți și dincolo de ecran și oamenii te cred, te simt.

Ce se vă întâmpla acum cu celelalte două proiecte pe care le ai: EVENTlicious și cel cu decorul și ședințele foto de la LightaholicStudios?

Nu voi renunța niciodată la proiectele mele, voi învăța să fiu cât mai organizată. Sunt implicată în mai multe lucruri și toate îmi plac la fel de mult, așa că fiecare plan își are locul lui.

Cu toții am avut câte ceva de învățat în 2020. A fost un an în care am avut șansa se ne redescoperim, să ne dăm seama ce ne face cu adevărat fericiți și să conștientizam că planurile de viitor sunt de cele mai multe ori mici glume scăpate în cartea vieții. Momentul prezent e tot ce avem sigur. Cum a fost pentru tine anul pandemic?

A fost un an ciudat, un an în care am râs/plâns în egală măsură. A fost un an pe care l-am urât, dar l-am și iubit. Cred că am avut nevoie de anul ăsta, am avut nevoie să ne oprim puțin și să ne analizăm mai mult.

Cum v-ați descurcat cu Ilinca? Ce a înțeles ea din perioada în care mami și tati au stat în permanență cu ea acasă?

Ne-am descurcat bine. Încă este destul de mică ca să înțeleagă ce s-a întâmplat în ultimul an cu noi toți. Pentru ea, acesta e normalul. Am făcut multe activități împreună, ne-am jucat, am cântat, am dansat, am dat adevărate spectacole seara (n.r.: râde).

Avem atât de multe lecții de (re)învățat de la copii. Pe tine ce te-a învățat Ilinca?

Multe lucruri. Dar cred că cel mai important este că am învățat să am muuuult mai multă răbdare.

Ești frumoasă și sănătoasă, ai o familie fericită și mergi la un job care iți vă aduce cu siguranță împlinire sufletească. Ce altceva vrei să îi mai ceri Universului?

În permanență îi cer să fim sănătoși. Atât. De restul mă ocup eu (n.r.: râde).

“Libertatea, gustată de mic copil, este viața însăși.” [Barbu Ștefănescu Delavrancea]. Când te simți pe deplin liberă și fericită?

Tot timpul. Și pentru asta nu pot decât să fiu împlinită și mulțumită. Sunt bine pe toate planurile.

Îmi doresc să vorbim puțin despre iubirea de sine, care implică respectul de sine și încrederea de sine. Cred că ne naștem cu iubirea de sine, dar o pierdem cumva odată ce devenim adolescenti și o redobândim (cu greu) la maturitate. Chiar și Tudor spunea că în carantina a învățat să se iubească mai mult. Ai simțit vreodată că te iubești mai puțin?

Da, am avut momente. Toată lumea cred că are momente în care uită de el, în care nu se iubește destul încât să aibă grijă în primul rând de el, pentru el și pentru cei dragi. Pentru o femeie, momentul în care devine mamă este un punct în care cu ușurință poate să uite de ea, pentru că întreaga ei atenție, iubire și dăruire sunt pentru copilul ei. Am trecut și eu, ca orice femeie, prin momente de acest fel, însă am realizat că dacă eu nu sunt bine, nici Ilinca sau familia mea nu pot să fie bine, nu pot să le dăruiesc timp și iubire, dacă nu sunt sănătoasă și bine cu mine.

Crezi că nu poți iubi cu adevărat pe altcineva dacă nu te iubești pe tine mai întâi?

Cred că poți iubi necondiționat. Însă nu poți să îți dăruiești timpul și să arăți dragostea și bucuria celor din jurul tău, dacă tu nu ești bine cu tine, familia ta suferă implicit pentru orice problemă ai, așa că pentru ei și pentru tine, trebuie să te iubești și să fii sănătos.

Cum erai în adolescență? Ai fost cea mai populară fată din liceu sau, dimpotrivă, erai o adolescentă retrasă?

Nu sunt deloc o persona retrasă. Nu am fost niciodată.

Cum o vei învață pe Ilinca să se iubească pe sine, să se accepte așa cum este și să aibă încredere în ea?

Semănând în fiecare zi încredere.

Ce înseamnă feminitatea pentru tine?

Din punctul meu de vedere, feminitatea constă în atitudine. Restul aspectelor doar completează.

În viață trebuie să ne îngrijim de trei aspecte importante: minte, trup și suflet. Cât timp aloci fiecăruia?

Suficient cât să mă simt bine. Nu am o rețetă anume și nici nu cred în rețete, fiecare om are nevoi diferite, în momente diferite. Este important să te asculți și să vezi ce îți lipsește, unde trebuie să aloci timp.

Urmărește-o pe Anamaria Ionescu pe Instagram, Facebook și Youtube!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *