Prin inima și ochii lui… The Storyalist

… destul de rușinos, vreau să cred că destul de puternic, foarte ambițios, atent la cele mai mici detalii, prea atent aș spune, fericit, curios, visător.“. Așa se descrie Dacian, cunoscut drept The Storyalist – fotograful, și trebuie să recunosc că la fel l-am simțit și eu din momentul în care i-am privit mai atent fotografiile de pe Instagram.

Mi-am zis că un material “Prin inima si ochii lui…” nu poate fi decât perfect pentru o persoană ca el. Si nu m-am inșelat. Răspunsurile lui mi-au bucurat inima și mi-au trezit fluturașii din stomac.

Luni, ora 08:00, Piata Universității: Cum se văd oamenii prin ochii tăi?

Personalități multiple cu trăiri intense și apăsătoare. Oameni cu visuri ce nu se găsesc în realitațile zilnice și care merită spuse și trăite. Oameni ce merită să zâmbească și să se vadă așa cum îi văd eu mai mereu prin lentila aparatului: simpli, cu sufletul curat, cu puterea de a face orice își propun. 

Si uite așa îmi spun în fiecare zi că este absolut necesar să creez zilnic lucruri frumoase în jurul meu, ca oamenii să vadă, să simtă, să trăiască emoții și trăiri la fiecare imagine pe care o expun.

În fiecare zi: Cum se simte iubirea în inima ta?

Iubirea este cea mai simplă metodă de a te simți într-adevăr viu. Să trăiești intensități ale vieții pe care nu ți le imaginzi. 

Iubirea te desprinde de tot ce ai simțit pentru orice altceva si altcumva. Sufletul îți poate crea, poate visa și zâmbi cu lumina și mereu cu cea mai mare putere de a merge mai departe, indiferent de cât de greu te pune viața la încercare. 

Duminică, ora 10:00: Cum vede inima femeia din patul tău?

Aș vrea să cred că o vede așa cum știu să o ofer. Cu blândețe si întelegere, cu putere și comunicare, cu “putem orice”, cu “îmi ești acasă”.

Cum văd ochii tăi frumusețea?

Cu cea mai mare fericire în suflet. Mă uit în jur și nu pot să nu observ mereu ceva frumos. Trăim atât de frumos și e atât de necesar să ne putem deschide sufletul să vedem, într-adevăr să vedem frumosul din jurul nostru: copacii, vântul, ploaia, oamenii de pe stradă, doamna de la supermarket, merele și strugurii, mâinile și zâmbetele. 

Cum simte inima ta femeia puternică?

Fiinta puternică din viețile noastre, inima mea o simte atât de intens. O recunoaște și o respectă, o lasă să fie ea și o iubește cel mai frumos.

Cum se vede Dacian Foldi prin ochii lui?

Ahh :) eu să spun despre mine. Ok, păi… destul de rușinos, vreau să cred că destul de puternic, foarte ambițios, atent la cele mai mici detalii, prea atent aș spune, fericit, curios, visător.

Insomnie, ora 4:00: Cum se vede orașul, de la balcon, prin ochii tăi?

Tăcut, liniștit și plin de speranță că ziua ce tocmai se deschide va fi una plină de gânduri frumoase și visuri împlinite. 

Vineri, miezul nopții de vară, înainte de pandemie, Calea Victoriei: ce îți văd ochii?

Cupluri cu zâmbete. Oameni singuratici, dar nu singuri. Spațiu și ochi sticloși care visează la o lume în care cu toții să fim mai buni, mai înțelegători, mai iubitori, mai visători.

De ce ți-e dor?

De pepene roșu :)

Dupa ce tânjește inima ta?

Nu știu dacă într-adevăr tânjește după ceva anume. Dar știu că mereu ne este bine când avem îmbrățișări sincere și o iubire din partea celui/celei care este lângă sufletul nostru. 

Dar ochii tăi.. ce vor să vadă?

Mereu și mereu fericirea femeii de lângă mine. 

Miercuri, înainte de shooting: ce simte inima?

Emoție, mereu emoție și nerăbdare și multă multă fericire și recunoștință de fiecare dată pentru că fac exact ce iubesc.

Miercuri, în timpul ședinței foto: ce văd ochii tăi prin obiectivul aparatului?

O realitate pe care nici cel fotografiat câteodată nu și-l observă. Pentru că asta încerc, de fiecare dată, să transpun în imagini omul real și frumos, cu emoția lui, cu gândurile lui, cu visurile lui. 

Ora de culcare: ce gânduri îți trec prin minte?

Să vină mâine, sunt atât de recunoscător pentru astăzi, dar, mâine… mâine o să fac din nou ce iubesc și o să mă întâlnesc cu oameni pe care îi iubesc și o să am alte și alte experiențe pe care le voi primi în suflet cel mai frumos.

sursa foto: arhivă personală

Urmăreste-l pe The Storyalist pe Instagram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *