“Iubirea este un norișor pufos care stă pe cerul fericirii” [Fetița Zurli]

Dragă Fetiță Zurli,

Îți pun aceste întrebări pentru că ești un copil magic, un copil bun, cuminte, frumos și vesel. Dar și pentru că mă pregătesc trup și suflet pentru a intra din nou în lumea magică a voastră, a copiilor, de această dată în postura de mamă, și vreau să aflu cum mai este în lumea voastră.

Nouă, adulților, ne-ar plăcea ca voi, cei mici, să nu vă mai pierdeți atât de repede inocența, să nu vă mai grăbiți să creșteți. Crezi că se poate întâmpla asta?

Sigur că da. Dar avem nevoie de ajutor. De ajutorul vostru, al oamenilor. Voi, prin puterea poveștilor, puteți sa ne ajutați sa rămânem copii cât mai mult. Și nu mă refer doar la poveștile citite din cărți. Acestea sunt foarte importante, dar la fel de importante sunt și povestea micului dejun, povestea periajului pe Dinți, povestea drumului spre școală…:)) înțelegi ce vreau să spun?

Dar adulților.. ce sfat ai avea să le dai?

Să inventeze povești și pentru ei. Povestea mersului la serviciu sau povestea aparatului de vase. 😊

Ești un copil frumos, Fetiță Zurli, la exterior și pe interior. Ce te face să fii atât de frumoasă?

Mulțumesc! Lumina cu care mă îmbrac în fiecare dimineață, dar mai ales lumina cu care mă îmbracă Tanti Prezentatoarea! Ea mi-a spus povestea luminii. N-o știți? Lumina poate să fie și invizibilă. Adică o poți vedea cu mintea. Această lumină are o putere specială, așa că, atunci când e departe de mine, Tanti Prezentatoarea îmi trimite lumina aceasta bună, eu o simt și devin și mai frumoasă și mai curajoasă. Iar în fiecare dimineață, înainte de a pleca de acasă, ne îmbrăcăm împreună în lumină.

Ești supărată vreodată?

Ohhh… aproape în fiecare zi. Cumva, oricât de fericită sunt eu, tot se întâmplă ceva care să mă supere. Chiar și pentru scurt timp. Uneori nu-mi place cum îmi stau codițele și mă supăr. Dar e ok. Las și supărarea să fie. Știu că o să treacă și că în scurt timp voi și uita de ce m-am supărat.

La ce visezi cel mai mult?

La o lume ZURLI în care toți copiii să primească iubirea și atenția de care au atât de mare nevoie.

Dar dorința ta cea mai mare.. care este?

Să locuiesc într-un orășel ZURLI, în care toate lucrurile să se învârtă în jurul copilăriei și în care oamenii mari să uite că sunt oameni mari.

Cum se vede lumea prin ochii tăi de copil?

Verde, albastră, galbenă, roz, mov, negru, gri, alb. Nori, vânt, soare, mare, copaci, animale, păsărele și muuuulți prieteni. Adică cum să spun… pur și simplu, le văd pe toate. 😊

Și mai sunt curioasă de ceva: ce înseamnă iubirea pentru un copil? Dar fericirea.. cum se simte ea în inima dulce a unui copil?

Păăăi… iubirea este fericire și fericirea este iubire. Cum să explic: iubirea este un norișor pufos care stă pe cerul fericirii. Ah! Ce idee bună! O să fac un desen așa!

Spuneai că cea mai dificilă emoție pentru tine este frica. Cum faci să o învingi atunci când te cuprinde?

Aaaaaa! Asta! Am descoperit cum. Nu mă mai lupt. :)) adică asta nu înseamnă că sunt lașă. Am învățat că, la fel ca supărarea, frica este trecătoare. Și, mai mult, uneori chiar salvatoare. O dată m-am îndepărtat de Tanti Prezentatoarea, am ajuns la o trecere de pietoni și mi-a fost frică să trec strada singură. Atunci mi-am dat seama că m-am îndepărtat și m-am întors repede la Tanti Prezentatoarea. Atunci am înțeles că frica de care mi-era frică, m-a salvat! 😊))

Simți că ai o responsabilitate mare având în vedere că te urmăresc atâția copii care își doresc să fie ca tine?

Învăț despre responsabilitate în fiecare zi. Tanti Prezentatoarea e foarte atentă. Îmi zice că e important că atât de mulți copii se uită la mine, dar că asta nu înseamnă că trebuie să fiu perfectă. Că ei pot învăța și din lucrurile care îmi ies, dar și din greșelile pe care le mai fac uneori.

Ce înseamnă prietenia pentru tine? Ce înseamnă să fii cea mai bună prietenă?

Prietenia înseamnă să nu fii singur și înseamnă bucurie. Oricât de multe cântecele aș ști, nu ar fi la fel dacă le-aș cânta singura. Oricât de multe jocuri aș ști, nu ar fi amuzant să le joc pe toate singură.

Cum arată o zi însorită de weekend pentru tine?

Depinde de anotimp 😊. Dar, de obicei, înseamnă multă joacă afară, cu prietenii mei, atunci când se poate.

Dar atunci când afară plouă sau este frig și nu poți ieși să te joci în aer liber?

Dau drumul la lumina de care ți-am povestit mai sus și mă joc în casă de parcă soarele ar răsări la mine în camera. Sunt o grămada de jocuri de jucat în casa. Sunt la fel de amuzante ca cele de jucat afară. Tanti Prezentatoarea a scris o mulțime de astfel de jocuri și pentru oamenii mari și pentru copii.

Îmi poți dezvălui ritualul tău de seară? Ce faci cu o oră înainte să intri în lumea viselor?

Cu aproximativ o oră înainte, mă îmbrac în pijamale, mă spăl pe dinți și mă duc la mine în camera. Acolo am voie să fac petrecere în pijamale timp de 3 cântece pe care le aleg eu. În funcție de cum mi-a fost ziua, dansez cu păpușile sau ascultăm piesele liniștite de sub plapumă. Tot de acolo urmează momentul preferat. Citirea poveștii, pe care tot eu o aleg. Uneori îmi place să ascult aceeași poveste și săptămâni la rând, simt că Tanti Prezentatoarea s-a plictisit de ea, dar e bunp și nu se plânge. Mă lasă să o spun o dată cu ea până mă satur. Când a terminat de citit paginile stabilite, uneori mai vorbim puțin despre ce-a fost rău și ce-a fost bine în ziua respectivă sau primesc pupicul de noapte bună, pentru că Moș Ene nu mai are răbdare.

Eu obișnuiam să îmi petrec vacanțele de vară la bunici, la țară. Alergam cu picioarele goale pe ulițe, mă scăldam în Jiu și mă jucam cu animalele și păsările domestice. Tu îți petreci vacanțele la bunici?

Daaaaa… și în afară de scăldat, și eu mă bucur de toate cele spuse de tine. În plus, se știe, bunica se pricepe cel mai bine la dulciuri. Acolo am voie să mai trișez puțin, mai ales că îmi face chiar și înghețată.

A ce miroase copilăria ta?

A înghețată de căpșuni cu vanilie.

Bunătatea este sufletul lui Doamne Doamne pe pământ”. Tu, Fetiță veselă și blândă, când ai făcut ultima oară o faptă bună?

Aaaa… în afară de săptămânile trecute când am plantat copăcei pentru planetă, ieri – când am împrumutat bicicleta unui prieten. Și azi dimineață când am salutat un cățel, adineauri am ascultat-o pe Vrăji căreia nu i-a ieșit o misiune de Curățenie. Da știu, și mie mi s-a părut ciudat. Dar la final, când a terminat, ea a zis că sunt bună fiindcă am ascultat-o. Că se simte mai bine. Așa că, iată, cât de ușor am mai făcut o faptă bună. 😊

Dacă într-o zi, mergând pe stradă, te întâlnești cu Doamne Doamne, ce faci? Ce Îi spui?

Aucilică mămăligă… nu m-am gândit la asta niciodată. Pentru că eu m-am obișnuit să-i spun orice îmi trece prin gând. El le știe pe toate deja. Probabil i-aș cânta un cântecel ca să audă și cum îmi sună vocea. Că el îmi știe doar vocea Gândului 😊

Urmărește-o pe Fetița Zurli pe Instagram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *