“Am sentimenul că acolo, în pieptul meu, e o flacără mare și reușesc să dau căldură și scântei celor care ajung să-mi cunoască sufletul”[Mirela Retegan]

Pe Mirela Retegan o cunoaște o țară întreagă. De la cel mai mic la cel mai mare. O cunosc chiar și cei de peste hotare. Și o știu toți pentru omul bun și frumos care este, pentru femeia puternică și determinată care a devenit. Pentru fericirea și culoarea optimistă pe care le aduce în sufletelele copiilor, dar și ale părinților.

În continuare vă las un interviu drag sufletului meu cu Tanti Prezentatoarea de la Gașca Zurli.

Adoptă o mamă” – una dintre cele mai frumoase campanii de care știu. Felicitări pentru inițiativă! Trebuie să ai curaj, dar și multă bunătate și iubire în suflet, pentru o astfel de campanie. 

Un alt eveniment marca Gașca Zurli dedicat mamelor a avut loc pe 7 martie – “Cine este Super Mami?”, primul spectacol hibrid. Cum a decurs? Care a fost atmosfera? Și.. bineînțeles, pe când următorul spectacol?

A fost minunat. Cu hopuri, așa cum mi se întâmplă mie la fiecare început. Dar am reușit să obțin ceea ce mi-am propus: să mutăm evenimenul în casele oamenilor și ghidați de noi să îi ajutăm să fie ei actori în propriul spectacol. Următorul o să fie în Duminica Floriilor.

Mă pregătesc să intru și eu în lumea fascinantă a copiilor, dar și în rândul mămicilor care se vor “bate” pentru un loc în primul rând la evenimentele susținute de Gașca Zurli. La ce să mă aștept de la această lume?

Relaxează-te! La Zurli, copilul tău e mai în siguranță decât oriunde. Formatul meu de om de radio m-a facut foarte atentă la cuvinte. În 15 ani de scris versuri, povesti, scenarii, jocuri, n-o sa găsești niciun cuvânt nepotrivit, nicio imagine care să nu exprime ceva bun și niciun mesaj care să nu aibă un substrat ce duce în educația emoțională. Zurli este educație prin distracție. O să razi cu noi, o să plângi, o să înțelegi și o să reușești să fii cea mai bună mamă, pentru copilul tău, pentru că Zurli te învață să fii o mamă simpatică.

M-am emoționat când am văzut la Antena 1 emisiunea “Casa ZURLI”. M-a dus cu gândul la emisiunea care mi-a făcut mie copilăria mai frumoasă – Abracadabra. Greșesc prin această comparație?

Nu, asta mi-am și dorit. Să aducem pe canapeaua din sufageriile românilor emoțiile adulților care se uitau la Abracadabra, cu bucuria copiilor care iubesc Zurli. Când l-am întâlnit pe Marian Râlea, acum mulți ani, mi-a spus că așteaptă de 15 ani să ducă mai departe, cineva, ceea ce el a făcut la Abracadabra. Și mai avem ceva în comun : producătorul serialului “Casa Zurli” este Ducu din Abracadabra, astăzi Ducu Ion – un minunat tătic de doi băieți și un apreciat om de producție de televiziune.

V-ați gândit să faceți o ediție în care să îl invitați și pe Magicianul nostru? 

A fost deja, de două ori. Îl iubim mult și el ne iubește foarte tare.

Ați spus că sunteți “o imperfectă care a reușit”. Care vă sunt imperfecțiunile?

Oooooo, cât timp ai să vorbim despre ele? Glumesc. Cred că sunt la fel de imperfectă ca majoritatea femeilor, dar muncesc în fiecare zi și pot să spun că astazi sunt ceea mai bună variantă a mea. Multă vreme au existat dezechilibre în viața mea, de la cele alimentare la cele emoționale. Încet, încet facem pace cu fiecare și probabil, în ultima zi a vieții mele o să spun: mai lăsați-mă o zi că n-am terminat de echilibrat nordul cu sudul și estul cu vestul vieții mele.

Dar calitățile? Ce vă face să vă iubiți propria persoană?

Îmi place de mine. Îmi place cum simt, îmi place cum acționez, îmi place cum mă raportez la ceilalți. Îmi place că nu mă tem să fiu generoasă, că știu să pierd, că nu mă mai agăț de nimeni și de nimic. De Mirela de astăzi îmi place foarte tare și mă bucur că sunt prietenă cu ea. O iubesc, chiar și ea are grijă de mine.

“Ce culoare are sufletul tău?”. Ați răspuns: “galben”. Cum arată un suflet galben?

Ca o floarea soarelui. MEREU rotindu-se după lumină. Am sentimenul că acolo, în pieptul meu e o flacără mare și reușesc să dau căldură și scântei celor care ajung să-mi cunoască sufletul.

Când coborâți în inima dumneavoastră, ce vă spune aceasta?

Bravo, Mirela! Îți mulțumesc că asculți de mine. :) Eu fac lucruri după inima mea, așa că inima mea sigur e mulțumită.

Ce îi lipsește femeii Mirela Retegan? Nu mama, nu femeia de afaceri și de succes Mirela Retegan.

Acel bărbat cu care să vreau să merg până la capătul pământului, până la sfârșitul fiecărei zile, până la apusul vieții. 

La ce visați cel mai mult?

La Lumea Zurli.

“Păstrează-ți frica pentru tine, dar împarte curajul cu alții.” [Robert Louis Stevenson]. Vă este teamă de ceva?

Nu. Știu că tot ceea ce mi se întâmplă o să facă din mine un om mai bun. Și că fiecare etapă ne pregătește pentru următoarea. Știu că sunt lucruri care depind de mine și atunci fac tot ceea ce pot și lucruri care nu pot fi controlate și atunci încerc să merg în funcție de cum mă duce energia. Nu avem nimic al nostru în afară de posibilitatea de-a ne construi momentele de fericire. Până și viața hotărăște ceva sau cineva când se termină.

Nu știu dacă în prezent se mai găsește timp liber, timp pentru citit sau urmărit seriale, dar există câteva titluri de cărți care ocupă loc de cinste în bibliotecă?

Da, sigur. O să-ți spun autori : Augusto Cury, Elizabeth Gilbert, Eric Emmanuel Smith.

În viață trebuie să ne îngrijim de trei aspecte importante: minte, trup și suflet. Cât timp alocați fiecăruia și ce anume faceți pentru fiecare?

Am grijă să găsesc timp pentru fiecare. Să fiu în armonie cu cele 3 este pentru mine o preocupare zilnică.

Am remarcat că sunteți o persoană credincioasă. Pe noptieră își are locul Biblia, iar unul dintre sfaturile oferite fiicei este “roagă-te”. Ați crescut într-o familie cu credință în Dumnezeu sau v-ați apropiat singură de El?

Am crescut într-o familie în care acum 40 de ani bunica mea aduna femei credincioase și făceau rugăciuni : marți pentru un copil bolnav, joi pentru o familie in care tatăl e agresiv, sâmbătă pentru altceva… eu stăteam într-un colt și priveam ritualurile fascinată. Astăzi se numeste meditație în grup. Eu am avut șansa să particip la “meditații” încă din copilărie. Mă duc rar la biserică. Doar atunci când simt că vreau să intru acolo. Dar vorbesc cu Dumnezeu, în fiecare zi. Și cel mai mult îi spun Mulțumesc. 

Dacă într-o zi, mergând pe stradă, din mulțime L-ați vedea pe Dumnezeu zâmbindu-vă, ce ați face? Ce I-ați spune?

L-aș îmbrățișa, ca pe tata. Și-aș plânge, și nu I-aș spune nimic. Aș sta acolo, la pieptul Lui, mai mutā ca niciodată și m-aș bucura doar să fiu.

COMANDA CARTEA “PLEDOARIE PENTRU MAMI SI TATI” – MIRELA RETEGAN!

COMANDA CARTEA “ASTAZI ESTE DESPRE ASTAZI” – MIRELA RETEGAN!

COMANDA PACHETUL “JOCURI PENTRU PARINTI SI COPII” – MIRELA RETEGAN!

Comments

  1. Pingback: "Iubirea este un norișor pufos care stă pe cerul fericirii" [Fetița Zurli] - Interviuri cu Mia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *