“Copilul meu este cel mai bun “motiv” să vreau să fiu cât mai bună în carieră” [Natalia Gordienko]

Bună, Natalia! Mă bucur de ocazia care mi s-a oferit, aceea de a încerca să o cunosc cât pot de bine pe artista în pielea căreia intram ori de câte ori la TV începea videoclipul piesei “Loca”, o colaborare cu Arsenium (ex- O-Zone) și Connect-R.

Mulțumesc mult și eu pentru oportunitatea de a arăta mai mult cum e “Natalia” departe de scenă, deși toate piesele lansate mă descriu cel mai bine.

– MUZICĂ –

Felicitări! Reprezinți Republica Moldova la Eurovision 2021, cu piesa “Sugar”. Ce înseamnă pentru un artist participarea la un astfel de eveniment? Înseamnă oare mai mult decât o apariție pe scena marilor festivaluri precum Untold sau Electric Castle?!

Participarea la Eurovision în calitate de reprezentant al Republicii Moldova este un vis devenit realitate și o mare onoare, pentru că stiu că toate speranțele moldovenilor sunt în mine și în echipa mea, îmi doresc să nu dezamăgesc și să ofer un show de calitate, să fac Europa să danseze cu mine, să simtă dulceața piesei “Sugar” .

Eurovision, Untold sau Electric Castle sunt ocazii minunate de a te întâlni cu publicul, de a transmite bucuria muzicii, de a binedispune, dar și de a te încărca cu energia pozitivă transmisă de public.

Ai colaborat cu artiști care abordează stiluri muzicale diferite. Ți-ai dat seama care este stilul care ți se potrivește cel mai bine sau iți place să fii cameleonică și iți propui să testezi în continuare?

Îmi place să încerc stiluri muzicale diferite pentru că asta mă face să mă descopăr mai mult pe mine, iar răspunsul publicului a fost întotdeauna pozitiv, ceea ce m-a încurajat să merg mai departe. Pop, dance, muzică populară, în toate aceste stiluri mă regăsesc pentru că toate înseamnă muzică, iar eu trăiesc și iubesc prin muzică. Am experimentat inclusiv postura de DJ. Muzica este emoție pură, iar dacă publicul simte asta, indiferent ce gen muzical cânți, înseamnă că ai ajuns la inima lor.

Ce artiști din România urmărești și cu cine ți-ai dori să mai colaborezi?

Muzica din România este foarte efervescentă și cu mare potențial pentru international, cu artiști români m-am întâlnit în concerte în Ucraina sau Rusia (Fly Project, Morandi, Carla’s Dream). Sunt deschisă către colaborări, timpul o să decidă cu cine și când.

Hai să facem un citat de notat în cartea cu citate. “Muzica este…”

Muzica este… roua dimineții, emoția vieții.

– COPILĂRIE –

Îți mai aduci aminte cum arăta o zi de duminică din copilăria ta?

Ziua de duminică este pentru masa în familie alături de cei dragi, dar și cu prietenii. Bunica a încercat întotdeauna să facă fiecare zi o sărbătoare, să nu îmi lipsească nimic, să îmi dea aripi să simt că pot orice în viață.

Ce mirosuri păstrezi vii din parfumurile copilăriei?

Parfumul mamei mele, care a plecat mult prea devreme dintre noi; îl simt ca pe o adiere din alte timpuri. Și parfumul prăjiturilor bunicii.

– MINTE. TRUP. SUFLET –

2020 – un an care se vrea uitat, însă despre care se va vorbi mult timp de acum înainte. Cum a fost 2020 pentru tine? Ce ți-a luat și ce ți-a oferit?

A fost un an greu pentru noi toți, însă în artiști parcă a lovit mai rău, pentru că evenimentele s-au anulat și mulți și-au pierdut mijlocul de trai. Eu sunt o fire optimistă, văd întotdeauna partea plină a paharului și fiecare zi este o nouă ocazie de a face ce iubesc, așa că în lockdown mi-am petrecut timpul cu fiul meu Chistian: ne-am jucat, am dansat, am gătit împreună, practic am încercat să îi ofer în fiecare zi un motiv de bucurie, chiar dacă am stat în casă.

Anul trecut, împreună cu echipa cu care lucrez pentru Eurovision, “dream team”, am gândit piesa și conceptul de show pentru anul acesta, dar am lucrat și la alte piese. 2020 cred că ne-a dat ocazia să ne evaluăm din nou viață și să ne amintească ce norocoși suntem.

Crezi că o să revină totul la normal?

Îmi doresc foarte tare ca totul să revină la normal și cred că în ceva timp o să se întâmple. Sper cât mai repede!

Un plan de viitor a devenit pentru mulți dintre noi un lux. Fericiți de cei cărora le rămân optimismul și visul. Tu… la ce visezi pentru 2021?

Optimismul este unul din lucrurile ce mă caracterizează, așa că visez să mă plimb de mană cu Chistian pe străzile pietruite din Paris, să savurez un caffe latte la un bistro cochet, iar el să mănânce pain ou chocolat, în timp ce pe fundal se aude piesa “Sugar”.

Iubește viața și viața te va iubi pe tine. Ce te face să iubești viață?

Zâmbetul inocent și plin de iubire al fiului meu când se trezește și mă privește prima dată dimineața, bucuria oamenilor la concerte când vin emoționați să mă felicite, bucuriile mici de fiecare zi, oamenii apropiați.

Dar atunci când simți că nu mai poți, atunci când vrei să fugi sau când nu vrei să mai auzi de nimeni și de nimic, ce anume îți readuce puterea? Care îți este terapia?

Chiar și în momentele grele, forța și puterea de a o lua de la capăt am găsit-o în mine. Sunt un om foarte sensibil și emotiv, însă în momentele critice și când stiu că lumea se bazează pe mine, sunt o stâncă. Bunica m-a educat de mică să fiu perseverentă, să nu las nimic să mă doboare. Motto-ul meu în viață este “Dacă mi se închide ușa în nas, sigur găsesc o fereastră pe unde să intru”.

Cum reușești să îmbini cariera cu “jobul” de mamă?

Copilul meu este cel mai bun “motiv” să vreau să fiu cât mai bună în carieră; vreau ca peste ani Chistian să spună că mama e frumoasă, are o carieră minunată și m-a crescut într-o familie mare și fericită. Încerc să îi ofer fiului meu tot ce are nevoie, dragostea mea și timp de calitate. Cariera și rolul de mamă pot funcționa în paralel cu puțină organizare și ajutor atunci când e cazul.

Timp pentru tine mai ai?

Pe cât posibil, încerc să îmi fac timp și pentru mine, să mă ocup de treburile ce țin de femeia Natalia. Îmi place să citesc, atunci când am timp, cărți autobiografice, în special despre femei din politică (Margaret Thatcher, Michelle Obama), dar și despre Oprah Winfrey, Madonna, Beyoncé, J.Lo; sunt exemple de la care împrumut foarte multe idei și experiențe, femei care au reușit să împletească viața profesională cu cea personală.

Când te simți cea mai frumoasă femeie din Univers?

Când mă simt bine în propria piele și atunci când sunt pe scenă.

Azi.. ce îți lipsește?

Timp… De câteva săptămâni sunt împărțită între repetiții, dar și promovarea piesei “Sugar”, pe traseul Chișinău – Moscova – Atena și aș vrea să ajung în multe țări europene, însă condițiile actuale dictate de pandemie sunt destul de restrictive și nu am timp efectiv să fac asta. Important este ca la Rotterdam să dau tot ce pot pe scenă, să fac publicul să simtă bucuria și pofta mea de viață.

În viață trebuie să ne îngrijim de trei aspecte importante: minte, trup și suflet. Cât timp aloci fiecăruia?

Aș vrea să spun că aloc suficient timp fiecărui aspect, însă, în funcție de perioada în care sunt, încerc să compensez.

Dacă într-o zi, mergând pe stradă, în mulțime L-ai vedea pe Dumnezeu zâmbindu-ți.. ce ai face?

I-aș mulțumi pentru har și pentru experiențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *