Suntem două fete care promit să schimbe în bine această lume [Cosânzene]

Când aud “Cosânzene” mă gândesc la cele mai frumoase și magice “creaturi” din basme și povești, dar atunci când spun eu “Cosânzene“, spun despre două fete frumoase și talentate, realizatoarele celor mai minunate împletituri. Vă jur, părul meu niciodată nu a fost niciodată mai răsfățat și mai frumos, așa cum este când Cosânzeana Amelia își pune mâinile magice pe el.

Așa că tare mi-am dorit să aflu de la ele răspunsurile la următoarele întrebări:

În basmele populare, Cosânzeana, Ileana Cosânzeana, este un prototip al frumuseții, este corespondentul feminin al lui Făt-Frumos. Eu știu cine sunteți voi, dar tot vă întreb: Cine sunt Cosânzenele aici de față? Să facem cunoștință, deci 🙂

 🙂 Suntem două surori care încă mai cred în basme cu final fericit. Suntem două tinere care încearcă din răsputeri să împartă zâmbete în stânga și în dreapta. Suntem două fete care promit să schimbe în bine această lume (puțin câte puțin). Și… suntem două prietene care fac împletituri de poveste și vor să învățăm cât mai multe persoane arta împletitului părului.

Când ați început să acordați o atenție atât de mare asupra părului vostru? Vă întreb pentru că eu abia la 28 de ani am înțeles că e nevoie de un păr frumos și sănătos ca să te simți bine în pielea ta.

În urmă cu 9-10 ani, când am renunțat la vopseaua de păr și am ales să îl lăsăm să crească natural. Nici noi nu aveam grijă de părul nostru și de fiecare dată ne plângeam că nu ne stă așa cum ne dorim. În timp am înțeles că un păr sănătos și frumos are nevoie de o atenție specială și de produse destinate problemelor pe care le are.

Îmi puteți spune 5 aspecte legate de păr, poate cele mai importante, pe care orice femeie ar trebui să le cunoască?

Cu mare drag 🙂
1. Masca sau balsamul de păr nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire.
2. Înainte de folosirea uscătorului de păr, a ondulatorului, a plăcii de îndreptat părul sau a oricărui produs ce necesită căldură, este important să aplicăm un spray sau o cremă cu protecție termică pentru ne proteja părul.
3. Este important să cumpărăm produse potrivite texturii părului nostru. Degeaba o prietenă ne recomandă o mască pentru firul subțire; dacă tu ai firul de păr gros, nu va avea aceleași rezultate.
4. Uleiul de cocos face minuni pe păr. Și nici nu costă mult.
5. De vârfurile despicate scăpăm, din păcate, doar prin tundere.

E toată nebunia asta acum cu influencerii. Toți își “asumă” această responsabilitate… că, în fond, a fi influencer este o resposanbilitate mare. Ce înseamnă cu adevărat a fi influencer? Nu ar trebui să fie cineva de la care înveți ceva, care te motivează să faci ceva bun/bine?

Ne place ce zici: A fi influencer este o responsabilitate uriașă. Ești deja un model de urmat pentru zeci, poate chiar sute de mii de oameni (în special tinere) și trebuie să înțelegi ce responsabilitate uriașă ai pe umeri.

Care a fost cea mai frumoasă experiență pe care v-a oferit-o statutul de blogger?

Sunt sute de experiențe care ne pun zâmbetul pe buze doar când ne gândim la ele: de la activările pe care le avem cu brandurile noastre de suflet pentru că avem posibilitatea să cunoaștem Cosânzene minunate și să le facem cele mai drăguțe împletituri, la faptul că am reușit să creăm pe Instagram cea mai frumoasă comunitate din lumea internetului, un loc între prietene în care există doar zâmbete și fericire.

Cât timp alocați acestei pasiuni?

Cât de mult putem. Și am vrea să alocăm și mai mult <3. Pentru că ne place maxim ceea ce facem.

Cu ce vă ocupați în paralel?

Amelia lucrează la Kudika.ro, iar Maria, înainte de a fi mămica full time pentru bebeCosânzean, era visual manager la Zara).

Ce proiecte și dorințe aveți pentru 2018?

Suntem pe ultima sută de metri cu un proiect la care lucram de câteva luni bune și abia așteptăm să dăm mai multe detalii și ne pregătim să începem câteva noi proiecte, însă nu putem dezvălui mai multe deoarece ne dorim ca mai întâi să reușim ceea ce ne propunem și să dăm viața ideilor de pe hârtie. Putem spune că pregătim surprize frumoase Cosânzenelor noastre.
Ca dorință, vrem doar să creștem cât mai mult această super comunitate.

 

Nu v-ați gândit să vă extindeți? Adică să atingeți și alte subiecte care le-ar interesa pe femei.

Deja lucrăm la schimbarea blogului, vrem să îl îmbrăcăm în hăinuțe noi. Ne-am sfătuit și cu Cosânzenele noastre de pe Instagram și am stabilit să facem câteva secțiuni noi și frumoase. Una dintre acestea va fi legată de modă și va conține materiale cu sfaturi, tips and tricks, videos, idei și multe altele. Mai multe veți vedea în curând 🙂

Cum ați învățat să deveniți cele mai bune prietene, ținând cont de faptul că “luptele dintre noi erau parcă antrenamente de centură neagră”?

:)))) Cred că ne-am apropiat tare mult când ne-am mutat amândouă la București și ne-am maturizat. După ce am stat despărțite câțiva ani, am înțeles cât de importantă este relația noastră și cât de mult ținem una la cealaltă. Ne înțelegem atât de bine încât ne-am cumpărat apartamentele ușa lângă ușă 🙂

E mai ușor să ai ca “partener de muncă” sora, decât pe cineva din afară, o prietenă?

Da, este incredibil de frumos să știi că faci lucruri minunate alături de una dintre cele mai importante persoane din viața ta. Suntem amândouă pe aceeași lungime de undă, avem viziuni și planuri comune și uneori chiar gândim la fel.

Mie îmi plac mult citatele și vreau din fiecare interviu pe care îl public să extrag câte un citat, iar mai apoi să le strâng pe toate într-o rubrică. Așa că vreau să vă rog să îmi dați un citat care va inspira.

”Lumea se schimbă prin exemplul tău, nu prin opinia ta.”

SITE  FACEBOOK  INSTAGRAM  YOUTUBE

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *