“Cel mai mult contează cum mă simt și mă văd eu” [MC So]

SCURTĂ DESCRIERE

NUME: Sorina Ioniță

DATA NAȘTERII: 2 ianuarie 1988

LOCUL NAȘTERII: București

OCUPAȚIE: MC și cântăreață

Sorina.. mediul în care activezi a fost cel mai afectat de pandemie. Cum a fost pentru tine toată perioada asta care ne-a dat realitatea peste cap? 

Greu fără evenimente, însă tare bine cu timp pentru mine. Sunt genul de persoană care niciodată nu se plictisește, mereu găsește lucruri de făcut și parcă tot nu este destulă vreme.

“Cei doi mari inamici ai fericirii sunt durerea și plictiseala.”. Durerea n-o arăt, plictiseala n-o am; după citatul ăsta celebru, m-aș putea declara chiar fericită, dar, din păcate, fericirea nu se rezuma la atât.

E bine să vedem întotdeauna și părțile bine ale unei situații. Cu ce rămâi bun din această pandemie?

Nu sunt cea mai optimistă persoană, dar lucrez cu perseverență la acest lucru. Încă de atunci am simțit și părțile bune ale situației. Mă bucur tare mult că am petrecut timp mai mult cu omul iubit și cu restul familiei. Chiar m-am și odihnit puțin, obicei puțin cunoscut pentru mine.

Vorbind de partea profesională, mă bucur că am făcut niște pași pe care mi-i doream de mult, însă întotdeauna îmi spuneam că nu am timp destul, o scuză plauzibilă, de altfel. Mereu mă trăgeam de urechi că nu fac un upgrade, așa că acum am reușit să iau taurul de coarne.

2021 s-a încheiat foarte bine pentru tine. Ai obținut diploma.. la dicție :) Iar din ianuarie ești una dintre vocile feminine de la Radio Tanănana. Felicitări pentru ambele reușite! Cum crezi că o să fie 2022 din punct de vedere profesional?

Acesta era unul dintre pașii profesionali care mereu era pe treapta “nu am timp”. Am pășit, am depășit, acum să vedem ce-i la etajul ăsta. În 2021 am terminat cursurile de radio la “Dicție.ro”, dar și cursurile de voice-over.

În funcție de mine și de munca mea se vor aranja și lucrurile în domeniile acestea. Eu îmi voi da tot interesul să nu mă dezamăgesc și să nu dezamăgesc persoanele care mă susțin în tot acest necunoscut.

Ești MC la evenimente și în marile cluburi din țară. Ce te-a determinat să alegi drumul ăsta?

Totul a venit extrem de natural. Cânt de la 16 ani, iar de la 20 de ani am făcut parte din Trupa Senzual pentru 5 ani. În acest timp, au început să curgă ofertele pentru a prezenta evenimente sau de a fi MC în cluburi. După ce mi s-a terminat contractul cu managerul din acea vreme, contract din care am ieșit cu un bagaj bogat de cunoștinte și experiențe, singură m-am ocupat de promovarea mea. Nici nu știu cum de la un eveniment pe săptămână, am ajuns la evenimente zilnice și chiar mai multe în aceeași zi.

Nu este un job.. periculos? Ai de-a face cu tot felul de oameni și știm că s-au întâmplat incidente neplăcute chiar și la evenimentele la care au luat parte marii artiști de afară. 

Slava cerului că nu-s celebră, nu? Recunosc că poate m-am pus de multe ori în situații periculoase, dar dorința de muncă combinată cu inconștiența, recunosc, mă făceau să merg înainte fară să stau prea mult pe gânduri. Am avut evenimente în Bulgaria, Belgia, Italia, Dubai, Spania, Germania, Anglia, Canada și America și, bineînțeles, în țoată România. 

În multe dintre locații am fost singură, nu cu o întreagă echipă. Tinerețea, setea de muncă și pofta de realizări m-au făcut să merg înainte și să uit de oboseală. Acum parcă obosesc numai când îmi aduc aminte de anii ăia, dar realizez că mi-au adus foarte multă împlinire. 

Ți-e teamă de ceva?

Mi-e frică de Cel de sus, deși nu par a fi o persoană habotnică, eu chiar mă gândesc des la partea cealaltă. Dar, bineînțeles, mai am temeri pe diferite segmente. Sentimental vorbind, mi-e teamă de ziua în care ai mei dragi nu mi-ar mai fi aprope.

Profesional, mi-e frică de greșeală, pentru că mă critic foarte mult și cad în depresie. În general, mi-e frică, sau mai bine zis, nu-mi prea place schimbarea, dar asta nu înseamnă că nu am capacitatea de adaptare.

De ce ai renunțat la muzică? La trupă.. la ideea de a avea propriile piese și a merge în concerte?

E timpul să oftez! :)) Mi-e tare dor și cred că mereu voi regreta că nu am mai cântat, dar atunci am simțit că atât mi-a fost scris în acest domeniu. Norocul meu este că în domeniul în care activez îmi mai pot alina acest dor. La cele mai multe evenimente, am libertatea de a îmbina cântatul cu entertainmentul. Poate voi face din nou pasi în direcția asta.

Realizez acum că recent am citit o carte în care se spunea că “regretul e cel ne face să ne simțim că suntem propriul dușman, cât și al celor din jur”. Cred că am de învățat!

Un lucru este clar: muzica te însoțește la fiecare pas (o respiri, adormi și te trezești cu muzica în gând și-n pat) și este domeniul în care activezi cel mai bine. Așa că te pot ruga să îmi completezi fraza, pentru a formula un citat drăguț: “Muzica este..”.

Muzica este. Punct. Ai zis destul. Să ne bucurăm de faptul că “muzica este” din toate punctele de vedere, pentru că este un subiect atât de amplu. Eu nu găsesc domeniu, lucru, moment, amintire, sentiment, trăire etc. în care muzica să nu își aibe locul.

Ai un aspect fizic impecabil. Un aspect fizic tot mai căutat în zilele noastre. Dar nu de puține ori.. prea aspru judecat. Este veșnica luptă între a fi naturală precum Lady Di și a rupe gura târgului fără să îți pese de ce spun gurile rele precum Kim Kardashian. Cum te simți tu în pielea ta? 

Nu m-a interesat judecata oamenilor pe această parte, fiecare are dreptul să își aleagă ce crede că este mai bine pentru propria persoană. Chiar sunt genul care nu se uită în grădina vecinului. Eu mă critic pe mine destul. În acest fel, mai greu mă afectează cuvintele răutăcioase, sunt călită.

Dar dacă mă simțeam bine în pielea mea, nu apelam la medicul estetician și nu făceam atât de mult sport. Sunt genul de persoană care mai întâi își vede defectele și apoi calitățile. Cel mai mult contează cum mă simt și mă văd eu, și nu sunt ușor de mulțumit când e vorba strict de mine.

Odată cu înaintarea în vârstă conștientizez altfel lucrurile. Știu că întotdeauna trebuie să existe un echilibru între alimentație corectă, hidratare și odihnă, dar și tratamente și produse cosmetice cât mai naturale combinate cu tratamente dermatologice făcute la timp. Daca mă las acum pe mâna unui profesionist cu experiență, mă pot scuti de multe frustrări accentuate în viitor.

Eu realizez aceste aspecte, dar recunosc că îmi este greu să le respect pe toate. Cel mai tare mă cert când vine vorba de mâncare, ei nu prea îi pot rezista. Nu dorm în saloane, așa că simt nevoia să merg la un tratament profesional o dată la ceva timp. Manichiura, pedichiura, vopsitul, epilatul, pensatul le rezolv eu, pentru restul e nevoie de ajutor.

Nu îmi voi nega niciodată vârstă, dar îmi doresc să mă simt cât pot de bine în carcasa mea.

Self-love is the best love. Ai avut o perioadă în care ai simțit că te iubești mai puțin?

Greu am învățat să mă iubesc, să mă apreciez și cred că nu voi fi niciodată mulțumită de mine. Atunci când vine vorba de propria-mi persoană, din păcate, îmi văd părțile mai puțin bune. Aș dori să fie altfel, însă asta-i realitatea. Sunt o persoană introvertită și am conștientizat mai multe mergând la un terapeut. Cu ajutorului lui, încerc să fiu mai puțin severă cu mine.

Cum este MC So în interiorul trupului perfect? Cum este sufletul tău? 

Am spus și mai sus, nu există “trup perfect la mine”, deci automat nu este nici sufletul cum trebuie. Sunt perioade și perioade, însă atât timp cât rămân fidelă propriilor convingeri și principii, zic că o să fiu ok.

Ce te face să zâmbești?

Sunt simplă, așa că lucrurile pozitive mă fac să zâmbesc. De la mărunțișuri, gen clasicul video cu pisicuțe, până la cele mai de preț lucruri. Aici vorbesc de bucuria de a avea persoanele iubite lângă mine. Când vine vorba de exterior, mă consider a fi o persoană optimistă.

Cu toții avem câte un personaj pe care îl admirăm, cu care am vrea să ne asemănăm. Tu pe cine urmărești cu drag și interes?

Îmi ador mama, nu am cuvinte să spun ce înseamnă pentru mine. Și vreau să îi mulțumesc pentru tot.

(Mulțumesc, mama, pentru dragoste, pentru că mi-ai dat viață, pentru cum m-ai crescut, pentru că mă suporți când nu sunt cea mai agreabilă persoană și cred că aș putea continua la nesfârșit.)

Când muzică nu e, ce alte pasiuni îți condimentează viața?

Recunosc că nu este tocmai o pasiune, însă este o rezoluție pentru acest an și deja spun că și mă țin de ea. Mi-am propus să citesc mai mult și într-adevăr văd efectele pozitive ale acestui lucru. 

Îmi place tare mult să fac mișcare de orice gen: mers pe jos, plimbări, urcat scări, sport. Tot în categoria mișcare poate intra și curățenia. Poate părea ciudat acest comportament, însă pe mine mă relaxează și îmi place starea pe care mi-o oferă după. 

Știu, merit premiul pentru cele mai extravagante și costisitoare pasiuni. 

La ce visezi cel mai mult? 

Sunt o persoană mai realistă și mai practică tocmai de aceea nu prea visez cu ochii deschiși. Dar pot să-ți spun că în momentul actual mi-aș dori să fie pace. Cred că multă lume realizează acum cât de bine ne era în urmă cu trei ani, înainte de începerea pandemiei și, acum, a războiului.

În viață trebuie să ne îngrijim de 3 aspecte importante: minte, trup și suflet. Cât timp aloci fiecăruia și cum le hrănești?

Of, am mult de lucrat la fiecare în parte și știu că echilibrul între cele trei este calea succesului.  Am spus și mai sus : “ușor cu teoria, greu cu practica”. Poate că dacă nu aș mai fi atât de auto-critică, aș putea găsi acest lucru, însă recunosc că în momentul actual, nu sunt unde mi-aș dori.

Mintea, trupul și sufletul trebuie continuu antrenate, fiecare dintre noi având o rețetă proprie. Doar că ea trebuie găsită. Pentru început, încerc să gândesc mai optimist și să-mi deschid ochii către cele mai bune și mai plăcute experiențe pe care mi le oferă viață. 

Dacă într-o zi, mergând pe stradă, din mulțime L-ai vedea pe Dumnezeu zâmbindu-ți, ce ai face? Ce I-ai spune?

Greu exercițiu de imaginație și nu mă caracterizează. Dar îți pot spune că nu există seară sau dimineață în care să nu ÎI mulțumesc.

Urmărește-o pe MC So pe: FACEBOOKINSTAGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *