“Simt că merg frumos și lin spre undeva” [Delia Rus]

SCURTĂ DESCRIERE

NUME: Delia Rus

DATA NAȘTERII: 12 iulie 1996

LOCUL NAȘTERII: Galați

OCUPAȚIE: cântăreață

Delia.. “I’m back bitcheeees!”. Unde ai fost plecată și de ce această pauză muzicală?

Cred că m-am secat pentru puțin timp. Nu am făcut o pauză din a scrie, dar uneori e necesar să ne oprim puțin și să privim in ansamblu. Dacă mergem bine sau ne-am abătut de la drum? Aici de multe ori nu știu răspunsul, dar simt. Și acum simt că merg frumos și lin spre undeva.

Crezi că este greu drumul pe care l-ai ales?

Sincer, da. Cel mai tare mă obosește partea în care trebuie să muncesc in paralel pentru a mă întreține și uneori mă depășește să trăiesc în 2 lumi. De asta cineva mi-a spus “Hannah Montana”, kinda funny, kinda hard.

Cum arată Delia Rus – artistul – în visul tău cel mai îndrăzneț?

O bipolară supremă. O puștoaică rebelă din 2000 cu mare energie și zâmbet nesfârșit cu o pinata și o chitară electrică prin festivaluri. Și o melancolică matură, gata să amintească femeilor cât de mișto suntem. Am atâtea idei de concerte, concepte foarte diferite, așa ca Delia Rus – un haos complicat, dar simplu.

Ce consideri că te ajută mai mult în carieră: un număr mare de abonați pe Youtube și un număr mare de urmăritori pe rețelele de socializare sau apariția pe scenele marilor festivaluri?

Cred că ambele, nu aș ști care este răspunsul, dar pot spune că aș adora mai mult scenele marilor festivaluri și energia oamenilor, decât să comunic online.

Știi că, indiferent ce alegi să faci, dacă vrei să atragi publicul, e nevoie de o influență puternică pe Instagram/Youtube/Tik Tok. Tu cum rezonezi cu asta?

Îmi este destul de greu. Sunt o persoană destul de retrasă. Sunt pe toate platformele de socializare, dar prezența mea diferă de la o lună la alta.

Am citit sute de citate despre muzică, mai simple, mai sofisticate. Acum, însă, îmi place ca artiștii să îmi ofere propriul lor citat despre muzică. Așadar, te rog să completezi:

Muzica este… medicament. În funcție de “diagnostic” și “organism”, depindem de o rețetă diferită, menită să ne țină în viață.

Ești considerată “artista care alină sufletele”. Muzica pe care o faci este tot ce ai nevoie atunci când sufletul tău are nevoie de alinare? 

Aș plusa cu o îmbrățișare, atunci când pământul îmi fuge de sub picioare.

Din descrierile de pe Instagram, îmi dau seama că ai suferit. “Am plâns oceane și n-am vrut nimeni să vadă. […] “M-a vindecat”. Mai devreme sau mai târziu, toți trecem prin asta, însă am ajuns la concluzia că orice durere trece.. Cum a fost procesul tău de vindecare?

A fost lung, deși tind să cred că rănile țin mai mult atunci când “umblii la ele”. Pentru că tot scriind despre asta, deși te vindeci, le ții în viață. Dar ce-mi place mie la suferință este că te dezvoltă ca persoană și poți crește așa frumos.

Îmi poți spune titlurile a câtorva piese care te-au ajutat să fii bine, să devii puternică?

 I’m with u – Avril Lavigne

Orice piesa de a mea, haha

All to me – Giveon

Cum ești azi?

Azi nu este o zi bună, ceea ce înseamnă că în câteva zile va fi minunat, pe asta mă focusez eu.

Cum arată azi fericirea pentru tine?

Muzică pe stradă, 20 de grade afară, eu și băiatul ăsta drăguț, râzând de stângăcia noastră.

 Îmi poți dezvălui 5 lucruri pe care ai vrea să le știe cei care citesc acest interviu despre tine și pe care doar prietenii apropiați le cunosc?

Am mai multe moduri generale, acum sunt ca un copil energic și în 5 minute devin distantă și rece. Mă simt prost dacă vorbesc și nu mă ascultă nimeni. Spun scuze des, deși tu ar trebui să-ți ceri scuze. Ador să fiu doar eu cu mine măcar 2 ore pe zi. Îmi place să dansez pe muzică latino. Ploaia mă face să mă simt acasă. Ador lumina difuză și sunetul de chitară. Ți-aș da totul și mâine, dar nu vreau să știi asta.

Dacă într-o zi, mergând pe stradă, din mulțime L-ai vedea pe Dumnezeu zâmbindu-ti, ce ai face? Ce I-ai spune?

Că a fost funny cu toate testele Lui. Că nu vreau spoiler pentru viitor, dar îi pot mulțumi în avans, pentru că pare dulce.

Urmărește-o pe Delia Rus pe: FACEBOOKINSTAGRAM și YOUTUBE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *