Când eram mică îmi doream să devin campioană [Larisa Iordache]

Propun să începem prin a face cunoștință. Potrivit Wikipedia România, Larisa Iordache este o gimnastă de origine română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la Olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană. Dincolo de asta, cine este Larisa?

Cine-i Larisa… hmm, nu știu dacă o să pot spune mai bine cine sunt dincolo de tot ce se știe despre mine, însă o să încerc să mă descriu cât de bine voi putea. Mereu încerc să fiu sinceră și corectă în ceea ce fac, mă bucur de lucruri simple, îmi place să trăiesc fiecare clipă, sunt optimistă în aproape toate momentele vieții mele. Încerc să fiu puternică de fiecare dată și să depășesc fiecare obstacol, chiar dacă uneori nu văd nicio scăpare dintr-o anumita problema … merg pe ideea “nu contează de câte ori ai căzut, dacă de fiecare dată te-ai ridicat!”. Și, pe lângă toate acestea, sunt genul de persoană care iubește sincer și mereu apreciază oamenii care îi sunt alături indiferent de situație.

Dacă te-ai întâlni cu tine însăți, crezi că te-ai plăcea? De ce ?

Clar mi-ar plăcea de mine, însă întotdeauna există loc de mai bine. De ce? Pentru că indiferent ce mi s-a întâmplat, am mers mai departe și am luptat pentru idealurile mele și mereu o să fac asta.

Am învățat că trebuie să epuizez până și ultima variantă și că merită să depun toate eforturile pentru ceea ce îmi doresc.

CV-ul tău este impresionant, de invidiat, chiar. Dintre toate câte ai trăit până la 23 de ani, care este cel mai mare motiv de mândrie pentru tine?

Mulțumesc! Cel mai mare motiv de mândrie pentru mine este faptul că îi am întotdeauna alături pe cei din familia mea, care mă susțin în tot ceea ce fac și sunt mândri de mine.

Când erai copil, mulți te întrebau: “Ce vrei să te faci când vei fi mare?” Ce le răspundeai?

Hahaha, este amuzant…însă le spuneam că îmi doresc să devin campioană.

Având în vedere că un accident în sala de gimnastică îți poate incheia definitiv cariera, te-ai gândit vreodată în ce altă direcție te-ai îndrepta? Ce alt domeniu te atrage și crezi că ți se potrivește?

Este o întrebare destul de dificilă. M-am gândit și aș avea mai multe variante. Îmi place să comunic cu oamenii pe care îi întâlnesc, să aflu lucruri noi și să descopăr lucruri interesante. Cred că m-aș putea adapta multor domenii după ce voi termina gimnastica, însa voi vedea la momentul oportun ce mi se potrivește cel mai bine.

foto: răzvan tom/famous click

Cine te inspiră? Cine te motivează? Cine este un exemplu de putere și de reușită pentru tine?

Mama este persoana cea mai apropiată, cea care mă inspiră, mă motivează și mă ajută să înțeleg ce înseamnă determinarea, puterea de a lupta, sinceritatea și bunătatea. Dar, în general, mă inspiră tot ceea ce mi se întâmplă zi de zi, mulți oameni pe care îi întâlnesc și de la care încerc să învăț lucruri noi, pentru că îmi doresc să devin un om mai bun, să mă perfecționez continuu. Toate acestea sunt un întreg care mă face să fiu puternică și să reușesc ceea ce îmi propun.

Acum că ți-ai revenit și ai reluat antrenamentele, ce planuri ai pentru următoarea perioadă?

Da, mă bucur tare mult că pot intra din nou cu toată inima în sala de gimnastică și că pot practica ușor, ușor toate elementele. Obiectivul meu principal este să rămân sănătoasă și să pot practica gimnastică în continuare la cel mai înalt nivel. Știu că totul va veni de la sine, dorință din partea mea există 100%!

Minte. Trup. Suflet

“Să ne ridicăm și să fim recunoscători, pentru că, dacă nu am învățat multe lucruri astăzi, măcar am învățat puține, iar dacă nu am învățat nici puține, măcar nu ne-am îmbolnăvit, iar dacă ne-am îmbolnăvit, măcar nu am murit; așa că, haideți să fim cu toții recunoscători.” [Buddha] Tu pentru ce ești recunoscătoare?

Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce mi s-a întâmplat până acum. Cu perioade bune și mai puțin bune, nu contează. Pentru că trecând prin toate experiențele, am devenit mai puternică, zi de zi.

foto: răzvan tom/famous click

Când ești tristă, care este metoda cea mai simplă de a te înveseli?

Metoda cea mai simplă pentru a mă înveseli este să petrec timpul cu familia. Însă sunt momente când îmi doresc doar să ascult muzică și să stau singură pentru câteva minute/ore, depinde de stare.

Dar ce anume te întristează?

Sincer?! Răutatea și minciuna.

Completează propoziția: Fericirea…

… nu este ceva gata făcut, ea vine din gândurile și faptele fiecăruia.

Când te-ai simțit ultima oară fericită și care a fost motivul?

Fericită sunt în fiecare zi, când îmi văd persoanele dragi mie bine și sănătoase.

Ai fost întrebată la un moment dat, pe Instagram, ce ai schimba la tine, iar tu ai răspuns… “tot”. De ce ai spus asta? Ești o tânără frumoasă.

Nu am răspuns în sens negativ,  iar pentru mine frumusețea nu este singurul aspect care contează. Mă refeream la faptul că mereu trebuie să progresezi pentru a deveni din ce în ce mai bun în ceea ce îți dorești.

foto: răzvan tom/famous click

Care este lucrul din viața ta pe care l-ai schimba pe loc, dacă ai putea?

Nu aș schimba nimic. Știu că tot ceea ce mi se întâmplă mă ajută să devin o persoană mai puternică și mai înțeleaptă.

Care este lucrul pe care l-ai schimba în lume?

Mi-ar plăcea ca oamenii să fie mult mai buni.

În viață trebuie să ne îngrijim de trei aspecte importante: minte, trup și suflet. Cât timp aloci fiecăruia?

Da, așa este! Trebuie să ne îngrijim de aceste 3 aspecte foarte bine, întotdeauna să existe un echilibru.
Eu mă concentrez mai mult pe ceea ce simt, însă niciodata nu fac nimic fără să mă gândesc bine înainte, pentru ca și sufletului meu să îi fie bine
.

Minte: 90%, Trup: 90%, Suflet: 90%. Procentul de 10% pe care îl am rezervă este pentru starea de relaxare, când îmi place să nu mă gândesc la nimic, doar să respir și să mă bucur de tot ce am în jur, pentru ca sufletul să fie mereu gata pentru tot ce urmează.

foto: răzvan tom/famous click

Dacă într-o zi, mergând pe stradă, din mulțime L-ai vedea pe Dumnezeu zâmbindu-ți, ce ai face? Ce I-ai spune?

Cred că I-aș mulțumi pentru tot ceea ce mi se întâmplă și L-aș ruga să îmi fie alături și de acum înainte, în fiecare moment al vieții.

foto: răzvan tom/famous click

make-up: ramona roz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *