Prin ochii și inima Flaviei Mihășan

Mi-e dragă Flavia de când o vedeam în fiecare dimineață la “Neatza cu Răzvan și Dani” și reușeam astfel să îmi încep ziua cu zâmbetul pe buze. Ne-am cunoscut mai apoi la o cafea, într-o zi de vară a anului 2018, când i-am propus să îi iau un interviu pentru Kudika.ro.

În prezent, o urmăresc pe Instagram și, de curând, pe canalul de Youtube. Aștept să o revăd și pe scenă, însă până atunci m-am bucurat să aflu cum se vede lumea prin ochii și inima ei.

Luni, ora 12:00, Centrul Bucureștiului: Cum se văd oamenii prin ochii tăi?

În momentul ăsta, văd frumosul din oameni. Și o chestie tare ciudată care mi se întâmplă de când îl am pe Carol; este o nouă abordare, una mult mai generoasă și empatică, zic eu – încerc să mă gândesc că toți oamenii au fost bebeluși. Puri, fără nicio intenție rea, sinceri.

În fiecare zi: Cum se simte iubirea în inima ta?

Se simte altfel. Exact așa cum m-am așteptat, iubirea enormă, necondiționată pentru copil m-a schimbat enorm. Până la el, nu înțelegeam de fapt ce e iubirea.

Miercuri, ora 8:00, la tine în apartament: Cum vede inima ta bărbatul alături de care te trezești?

Zâmbet, o nouă zi în care bărbatul de lângă mine e tatăl copilului meu.

Sâmbătă, miezul nopții, după ce a adormit copilul: Ce văd ochii și inima ta în casă?

Nu știu ce zi e. Miezul nopții nu m-a mai prins de mult timp trează, dar dacă m-ar prinde, cel mai probabil aș bea o cafea decaf și m-aș uita la poze cu Carol. Știu, vorbesc numai despre copil, dar în momentul ăsta, în ultimele 9 luni este el. Atât. :)

Cum se vede viața de familie prin ochii tăi?

E copleșitor și foarte complex, dar e un TOT care merită orice. Este testul cel mare. După ce ești atât de obișnuit ca toată viața ta să fie vorba exclusiv despre tine, dintr-odată, nu mai e.

Cum simte inima ta durerea?

Inima simte și durerea mai profund. Ca orice alt sentiment, de când am devenit mamă, totul e simțit mai mult… nu știu dacă ăsta e neapărat un lucru bun, nu?! Ca un gol în stomac, când mă gândesc că va fi al lumii, la un moment dat. Că va trebui să învețe, ca noi toți, că viața e un drum care are și coborâșuri.

Dar fericirea?

Fără cuvinte. Fericirea e el. E Carol, acum. E atât de simplu. Și e nevoie doar de a da, cred. Când dai atâta iubire, chiar ești fericit, pentru că o vezi în copilul tău.

Sâmbătă, ora 11:00: Cum se vede Flavia prin inima ei?

Un pic cam obosită, nemachiată, dar împlinită. Cafea, croissant, lăptic și gângureli.

Duminică, 4 dimineață: Cum se vede orașul prin ochii tăi?

Liniștit.

Ora de culcare: Ce gânduri îți trec prin minte?

Wow. Multe de tot. Bucurie că e Carol sănătos, că a mâncat, că a început să se cațere peste tot și toate, că e curios tare, gândul că ar trebui să fac mai mult sport, că n-am terminat de citit cartea, că n-am sunat-o pe mama. :)

Cum văd ochii tăi scena și publicul?

Când sunt pe scenă, când văd publicul și îi simt energia, mă simt liberă, mă simt ca acasă. Independent de copil, logodnic, orice. Sunt eu și ador asta. Mă încarc și la fel, dau foarte mult din mine acolo. Pe scenă sunt Acasă.

După ce tânjește inima ta?

După și mai multă scenă. Să mă exprim artistic constant. Să fiu provocată și să pot răspunde acolo, pe scenă.

Dar ochii tăi? Ce vor să vadă?

Mult, lumea toată. Scene multe. Empatie, armonie, bine. Mult bine. Pe Carol râzând în hohote. Pe Carol curios de lume, exploatând viața și iubind-o. Pe Carol fericit și sănătos.

De ce ți-e dor?

Mi-e dor câteodată de mine. Aia de dinainte, neînfricată, ambițioasă. Dar mă uit la Carol, văd cum crește și știu că o să mă întorc. O să fiu din nou eu, nu doar mamă. Sunt etape în viață, am ales să mă las pe mine un pic, pe mine artista, un pic, pentru a nu pierde nimic din ceea ce învață să trăiască bebelușul meu. Dar o să mă întorc. :)

Urmărește-o pe Flavia Mihășan pe Youtube, Instagram și Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *