“Succesul înseamnă calitate, nu cantitate; nu cred că vizualizările te fac artist” [TECSAN]

NUME: Tecsan Adrian

DATA NAȘTERII: 17 Noiembrie 1997

LOCUL NAȘTERII: București [crescut în Berceni]

OCUPAȚIE: artist interpret vocal, textier, editor video

TECSAN… ce nume de scenă interesant. Oare de unde vine? Și poate ai vrea să îmi povestești puțin despre tine: cine ești, ce vrei, ce pasiuni ai, ce calități te recomandă, ce obiceiuri proaste ai vrea să schimbi la tine Spune-mi mai multe despre băiatul de la apartamentul 53.

Numele meu de scenă este și numele meu de familie; Tecsan este omul modest, este artistul care duce o luptă interioară în fiecare zi, este mai curajos decât Adrian, care nu se deschide publicului, el nu poate spune prin cuvinte ce simte, ce vede sau prin ce perioadă trece, dar amândoi au aceeași pasiune – muzica – pasiunea care a devenit obsesie. Mă dedic zi și noapte doar ei, ea este totul pentru mine, m-a ajutat să îmi revin din cele mai întunecate momente din viața mea, mi-a arătat ce putere poate avea un singur cuvânt – cuvântul este cea mai mare armă a unui om, un cuvânt poate vindeca sau poate distruge un om. La început doar îi vorbeam, dar simțeam că nu mă bagă în seamă, atunci mi-am făcut curaj să îi cânt pentru prima oară, iar de atunci și până acum este dependentă să mă asculte.

Ce obiceiuri proaste aș schimba la mine? Am un obicei foarte prost înainte de somn beau o cafea; sincer, vreau să schimb acest obicei. Si mai am un obicei la fel de prost, dar mai serios: devin impulsiv când mă simt jignit; am să lucrez mai mult cu mine la treaba asta.

Cine sunt? Un simplu trecător ca toți ceilalți din jurul meu, nu sunt mai presus cu nimic, toți suntem oameni. Cu drama a crescut, din dramă s-a născut, dar când iubește, o face cel mai bine. El este băiatul de la apartamentul 53.

De ce ai ales să faci muzică? Crezi că ești bun în ceea ce faci? Ce te reprezintă ca artist?

Nu cred că sunt bun în ceea ce fac, pentru că mai am foarte mult de învățat, dar pot spune că, cred în ceea ce fac trup și suflet. Cât despre muzică, nu eu am ales să fac muzică, ea m-a ales pe mine, ea doar m-a lăsat să spun ce mă doare, ce simt cu adevărat și acest cuvânt vine la pachet cu întrebarea “Ce te reprezintă ca artist? “. Răbdarea, ambiția, adevărul fac parte din procesul meu de zi cu zi, câteodată și eu le mai uit și greșesc extrem de mult față de oameni, dar nu voi ascunde cine sunt, indiferent de consecințe, iar defectelor pe care le am, le voi da atenția necesară până vor deveni perfecte.

Care sunt artiștii pe care îi asculți și care îți aduc aminte ori de câte ori îi asculți că asta este ce vrei să faci?

Sincer, am trecut de etapa în care am artiști preferați. Nu am niciun artist preferat, toți sunt buni în felul lor, apreciez artiștii care își ies din zona de comfort, sunt artiști extraordinari de talentați, pe care îi apreciez din spatele scenei și le apreciez evoluția și munca depusă de-alungul anilor. Muzica mea mă motivează, îmi aduce aminte ori de câte ori sunt la pământ că trebuie să continui ce am început.

Mai clipim de două ori și gata cu 2022. Cum a fost anul ăsta pentru tine și, sincer-sincer, cum simți că o să fie 2023? Ce așteptări ai de la tine?

Anul acesta a fost un an constructiv pentru mine, au fost schimbări majore în viața mea. M-am schimbat din multe perspective, am început să gândesc mai pozitiv în privința mea și a celor din jur, am învățat că nu trebuie să mai îmi pun bariere și să fac ceea ce simt; anul ăsta am întâlnit o echipă care m-a primit cu brațele deschise și toți au fost sinceri cu mine din prima clipă. Pentru mine contează foarte mult să am niște oameni care mă susțin din toate punctele de vedere, pe aceasta cale vreau să le mulțumesc oamenilor și artiștilor pentru sfaturile frumoase și echipei Sprint Media pentru încrederea deplină. Am foarte mari așteptări pentru anul 2023, pe lângă faptul că am foarte multe proiecte ce vor fi lansate, anul 2023 va fi al meu, voi evolua de 10 ori mai mult, asta mi-am implantat în minte și cu siguranță voi reuși.

Trebuie să ai ceva planuri/strategii de promovare? Cum privești partea asta, care chiar este cea mai grea. Ai o echipă pe care contezi în sensul ăsta sau intenționezi să tragi tare singur? Aici mă refer la o expunere mai mare pe rețelele de socializare.. orice ajută un artist să fie mai cunoscut.

Există câteva strategii de promovare din partea oamenilor cu care lucrez, dar nu cred că depinde doar de ei, depinde și de mine. Când e vorba de rețelele de socializare, pot spune că nu am fost un om activ privind acest factor, intenționez să trag tare pe viitor și să nu am așteptări de la nimeni când vine vorba de social media. Oamenii cu care lucrez își fac foarte bine treaba, câteodată mă simt prost că nu mă dedic atât de mult ca ei.

Succesul nu este întotdeauna ceva ușor de obținut, cu atât mai mult atunci când succesul constă în a ajunge la inimile oamenilor prin muzica pe care o faci. Ce te motivează/ambiționează să mergi înainte? Îți este frică de succes?

Eu cred că succesul vine la pachet cu rezultatul bun. Simt că încă nu am demonstrat ce pot cu adevărat, cu siguranță voi avea tot ce îmi doresc, pentru mine succesul este doar un cuvânt până vă deveni realitate. Succesul înseamnă calitate, nu cantitate, nu cred că vizualizările te fac artist. Artistul transmite, iubește, gândește și se focuseaza în totalitate pe ceea ce face, fară să se gândească la succes, succesul îl câștigi după ani și ani de muncă. Iar când îl ai, trebuie să știi să îl controlezi, pentru că succesul te poate distruge. Nu îl am că să pot vorbi mai multe despre el, dar am văzut ce poate face, poate schimba o personalitate bună. Succesul este egal cu noi experiențe pe care, dacă nu știi să le controlezi, te vei trezi “pe ultimul loc” și cu o etichetă negativă.

Ce mă motivează cel mai mult sunt mesajele frumoase ale oamenilor; sunt oameni ce spun că i-am salvat din momentele cele mai grele, oameni care mă opresc pe stradă, mă îmbrățișează și îmi apreciază munca. Au fost cazuri în care m-au oprit părinți pe stradă și zâmbind mi-au spus “tu i-ai schimbat viața copilului nostru, îți mulțumim din tot sufletul”. Ei îmi dau motivația și ambiția de a continua ce am început și vreau să le mulțumesc, în felul meu, prin muzică. Pe final, vreau să răspund la întrebarea “Îți este frică de succes?”, răspunsul este NU, din contră, cred că lui îi va fi frică de mine.

Ce îți lipsește ca să fii acum acolo unde îți dorești să fii?

Cred că ar trebui să muncesc mult mai mult de atât, cred că trebuie să fiu mai constant când vine vorba de creație și mai constant pe rețelele de socializare, totul depinde doar de mine.

Ești conștient că ești tânăr și că ai tot timpul să dai lovitura?

Da, sunt conștient că am tot timpul din lume să dau lovitura, dar sincer nu vreau o lovitură de moment și atât. Muncesc, mă focusez pe ceea ce fac; în muzică e că și în fotbal, au fost jucători care au dat lovitura fară să vrea, așa că lovitura poate să fie și un noroc. Sincer, nu îmi fac griji, indiferent ce îmi rezervă viitorul, mă voi ridica de fiecare dată, pentru că eu “știu să șutez la vinclu.”

Ai fost tentat să participi la emisiuni care te ajută să te afirimi ca artist?

Da, am fost tentat să particip, chiar când a apărut primul show de talente în România, eram mic de vârstă. Am făcut și primul pas, m-am înscris și m-am dus la preselecții, iar când a venit rândul meu în fața organizatorilor, am fost refuzat, spunându-mi-se că sunt o rușine, cum pot cânta hip-hop la chitară?! Mi-au spus că nu am ce căuta în emisiunea lor. Eu cred că am fost cel mai bun, pentru că nimeni nu a cântat în România genul acesta la chitară, ci doar pe beat; cred că nu erau pregătiți și nu știau prea multe despre “Marketing”. Experienta asta m-a ambiționat mai mult să evoluez și să arat că nu am nevoie de ajutorul nimănui să fiu unde îmi doresc.

Ești genul de artist care își permite să abordeze diferite stiluri muzicale, dar pentru care stil îți bate inima cel mai tare?

Este o întrebare foarte bună, atât de bună încât mă simt “între bare”. Îmi plac și iubesc multe stiluri muzicale, dar Rap-ul și R&b-ul m-au vindecat, mi-au dat prima doză de poezie.

Spune-mi trei piese care te-au motivat de-a lungul timpului.

Nu am piese care m-au motivat, dar pot spune trei piese care mi-au blocat creierul când le-am descoperit și după atâta timp le dau pe repeat. Deceneu – 7 zile; Codul penal – Singur pe stradă; B.U.G. Mafia – O lume nebună.

Ai curaj să îmi dezvălui la ce visezi cel mai mult? La cum te visezi pe tine că artist?

Visez că sunt cel mai bun artist, că am cele mai bune piese, cele mai bune linii melodice, cele mai tari versuri pe care le cânt pe cele mai mari scene.

Dacă într-o zi, mergând pe stradă, în mulțime l-ai vedea pe Dumnezeu zâmbindu-ți, ce ai face? Ce I-ai spune?

În primul rând, L-aș îmbrățișa. Și I-aș spune că îmi pare rău pentru momentele în care L-am dezamăgit, dar că Îi mulțumesc pentru că mi-a fost alături minut de minut, oră de oră, în viața mea; nu aș putea spune mai multe, pentru că mă știe deja, știe cine sunt și știu că mă iubește. Știe că în fiecare zi Îi mulțumesc și doar Lui Îi cer iertare; știe că nu cred în Biserici, în preoți și în aur, în această afacere; simt când mă pune la încercare și știe că, indiferent de situație, Îi mulțumesc; știe că nu influențez oamenii să gândească cum gândesc eu când vine vorba de acest subiect. Vorbesc cu El des, nu îmi răspunde, dar știu că mă iubește și mă aude.

Urmărește-l pe TECSAN pe Instagram, Youtube și Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *