Dacă aș fi președinte pentru o zi… [Otniela Sandu]

Pe Otniela Sandu o recunoști dacă ai urmărit Supraviețuitorul sau Ferma Vedetelor. Pe aceeași Otniela o urmărești pe Instagram pentru că este o femeie frumoasă al cărui zâmbet descrețește orice frunte încruntată, iar atunci când îi răsfoiești fotografiile te încarci cu energie pozitivă și multă bucurie. Însă Otniela este mai mult decât o imagine plăcută; este un suflet care luptă pentru sănătatea planetei și care se implică trup și suflet pentru a aduce o bucurie copiilor rămași singuri pe lume.

Dragă Otniela, iată-ne ajunși în ultima luna a anului 2019. Sunt sigură că ai avut un an pe placul inimii tale. Ce împliniri ți-a adus? Ce momente memorabile ai de notat în jurnal?

Muncesc de mai multă vreme pentru ceea ce îmi doresc, dar anul acesta am satisfacţia, de exemplu, să primesc primul meu rol într-un film. Studiez actoria la o şcoală de prestigiu şi doresc să aprofundez cât mai mult pe latura asta. Am cunoscut mai de aproape şi munca în televiziune, am fost implicată în diferite proiecte de televiziune care m-au scos din zona mea de confort; cum ar fi că am cântat într-o emisiune de televiziune.

Dar o situație de care nu vrei să îți reamintești? A fost? Pentru că viața, știm cu toții, este formată din suișuri și coborâșuri.

Mă consider o persoană pozitivă, dar asta nu înseamnă că nu am şi momente de supărare sau tristeţe. E inevitabil în viaţă. S-a întâmplat când am pierdut-o pe Lassie, căţeluşa mea care m-a învăţat despre loialitate. Cănd am ratat proiecte sau n-am ajuns acolo unde voiam… pentru toate am vărsat lacrimi fierbinţi, dar zic că aceste lucruri, în acelaşi timp, m-au pregătit şi m-au făcut mai puternică pentru ce urmează.

Fără urmă de intenție răutăcioasă, te întreb doar pentru că o apariție TV ajută mult, numărul de urmăritori și de like-uri la fel… ai devenit influenceriță pe Instagram?

Sunt mulţi cei care apar la televizor, dar asta nu înseamnă că sunt urmăriţi si pe reţelele de socializare.  E nevoie de ceva mai mult. Eu nu mi-am propus să strâng nici like-uri, nici urmăritori. Îmi doresc tot timpul să fiu eu, cu valorile şi credinţele mele, mi-am dorit să arăt o particică din Otniela, cea pe care o ştiu prietenii, să arăt pasiunile mele, gusturile mele. Dacă oamenii se bucură şi se lasă inspiraţi de ceea ce fac şi asta înseamnă un influencer, sunt bucuroasă că pot să fiu numită aşa.

sursa foto: goguci

De ce crezi că te urmăresc cei peste 100.000 de omuleți pe Instagram?

Când oamenii te văd la televizor, îşi fac tot felul de impresii despre tine. În cazul meu, cred că o parte din ei mă urmăresc pentru că împărtăşesc aceeaşi viziune despre lume. Iar ceilalţi încearcă să se convingă că nu sunt tocmai persoana aia superficială  pe care au descris-o alţii.

Prin postările de pe rețelele de socializare, un om are posibilitatea de a ajuta și de a îi învăța spre bine pe ceilalți. Tu ce ai vrea să îi înveți pe cei care te urmăresc?

Mi-ar plăcea să inspir să se iubească aşa cum sunt, să nu se compare cu alţii. Să nu îşi dorească să fie altcineva. Să aibă zilnic dorinţa de a învăţa ceva nou şi de a se perfecţiona, de a fi zilnic o variantă mai bună. Să îşi facă timp să petreacă mai mult cu oamenii pe care îi iubesc şi să spună mai mult acest cuvânt magic. Şi să judece cât mai puţin, niciodată nu ştii ce se află în spatele unei reacţii ciudate, a unui stil diferit faţă de al tău. Pentru că nu avem timp să asculăm povestea unui om, punem de multe ori nişte etichete greşite.

Spre exemplu, eu încerc să arăt că nu sunt perfecţiunea cu care sunt complimentată mereu. Încerc să le arăt că şi eu am defectele mele. Am momente în care sunt nesigură, sunt impulsivă, orgolioasă, mă supără părul care este rebel şi pierd timp să-l ţin în frâu şi tot aşa.

Ești o femeie foarte frumoasă, nu încape nicio îndoială, dar tu… tu când te simți cu adevărat cea mai frumoasă?

Am observat că frumuseţea este un pachet între aspectul fizic, modul în care gândesti, personalitatea pe care o ai… Eu mă simt cu adevarat frumoasă când am încredere în mine şi când sunt iubită.

Ai ajutat la plantarea a 10.000 de salcâmi, participi la evenimente caritabile pentru fundația “Hope&Homes for Children”… Otniela este mult mai mult decât un chip frumos și un trup bine lucrat. Mi-ar plăcea să știu mai multe despre implicarea ta în păstrarea unei planete sănătoase și ajutorul oferit copiilor rămași singuri pe drum.

Mă preocupă tot ce ţine de starea acestei planete. Iubesc natura, îmi place să călătoresc, sunt mereu în mişcare, după cum ştiţi deja. Dar ca în orice casă, mai sunt şi probleme, mai trebuie şi puţină curăţenie ca totul să funcţioneze cât mai bine. Aşa că micul meu ajutor cu puţinul altuia ajunge să schimbe ceva.

Iar dragostea mea pentru copiii este încă de când eram eu un copil. Mă emoţionează şi mă mişcă fiecare caz în care există copilaşi care nu au parte de condiţii decente, de dragoste, de grijă şi de respect. Încă din generală am fost în tabere cu copii orfani, am petrecut timp cu bebeluşi abandonaţi, am organizat serbări de Crăciun, sau pur şi simplu m-am jucat cu ei. Nu este vorba de job sau de ceva din care câştigam ceva financiar, ci de bucuria şi dragostea pe care o primeam de la ei. M-au învăţat multe!! Când mă plâng că nu am x lucru, revin cu picioarele pe pământ când ştiu că ei nu aveau nimic. Nu sunt mamă, dar atunci când voi fi, cu siguranţă voi ști că un copil, mai mult ca orice, are nevoie de dragoste şi timp. Asta am văzut la copiii cu care am interacţionat. Şi nu au fost puţini. Iar proiectele cu Hope and Homes au venit cumva firesc şi nici nu am clipit, răspunsul a fost da, mă implic.

Sunt poveşti la care încă mă gândesc, sunt copilaşi pe care i-am pierdut pentru totdeauna, am momente în care mă întreb dacă am făcut tot ce ţinea de mine pentru a îi ajuta. Nu e doar grija şi dorinţa de a avea parte de o viaţă normală, te şi ataşezi de ei. Ăsta este un subiect sensibil pentru mine şi aş putea să vorbesc mult pe această temă.

Nu am mai pus de foarte mult timp întrebarea asta, dar gândindu-mă la tine mi-am imaginat că o să primesc răspunsul potrivit. Completează-mi, te rog, propoziția: „Dacă aș fi pentru o zi președinte…”

Aş semna toate proiectele de lege care implică protecţia socială a copiilor, a bătrânilor. Aş încuraja orice proiect care ţine de protecţia mediului, aş interzice taierea padurilor. Adică tot ce mi-ar sta în atribuţiile mele de reprezentant al statului.

Despre ce ai vrea să vorbească și sa își amintească mai mult oamenii când vine vorba de tine?

Ce mi-ar plăcea ca oamenii să vorbească despre mine, este că sunt o persoană autentică, care încearcă să facă bine.

sursa foto: goguci

Ai declarat că actoria rămâne prima ta dragoste și că “sunt setată în continuare pe televiziune şi chiar dacă pare că mă mişc ca melcul, paşii aceştia mă vor duce exact unde îmi doresc eu.”. Îmi poți spune unde îți dorești să ajungi?

Mi-aş dori să am parte de proiecte care să mă ajute să mă înţeleg mai bine. Mărturisesc că mi-ar plăcea să am parte de roluri şi situaţii total diferite. Îmi place mult de Vanessa Kurby care face un rol complex în „The Crown” cu un personaj controversat. Aş vrea să joc într-un film cu supereroi, pentru ca mai apoi să fiu o rea într-un film poliţist.

Mergi la teatru?

Cât de des posibil. Iubesc teatrul! Singurul meu regret este că nu gasesc bilete în fiecare seară ca aş merge mereu.

Poate că dimineața nu ai timp de visat cu ochii deschiși în pat, dar seara, când așezi capul pe pernă, ce gânduri te fac să adormi zâmbind?

Ce mă face să adorm zâmbind? Reuşita că am făcut o treabă bună la un proiect şi chipul persoanei iubite.

După experiențele „Supraviețuitorul” și „Ferma vedetelor”, unde ai interacționat cu oameni diferiți, personalități diferite, ți-ai dat seama ce anume îți displace cel mai mult la o persoană?

Făţărnicia, răutatea şi lipsa decenţei.

Ce ai aflat nou despre tine pe parcursul celor două competiții? A fost chiar și ceva negativ, o latură ascunsă pe care mai apoi ai încercat să o îmbunătățești?

Am descoperit că sunt mult mai puternică decât aş fi crezut şi că mereu găsesc în mine o resursă de a merge mai departe. Iar partea negativă este că îmi lipseşte un echilibru între partea mea sensibilă şi cea impulsivă.

În viață trebuie să ne îngrijim de trei aspecte importante: minte, trup și suflet. Cât timp alocați fiecăruia și ce anume faci pentru fiecare?

Fac sport cât de des posibil, citesc, mă documentez, conversez cu oamenii din jurul meu pe subiecte diverse, tocmai pentru a înţelege mintea fiecăruia şi iubesc ceea ce are nevoie sufletul meu.

Dacă într-o zi, mergând pe stradă, din mulțime L-ai vedea pe Dumnezeu zâmbindu-ți, ce ai face? Ce I-ai spune?

Aş fi în postura copilului care îşi priveşte părintele şi cred că singurul lucru pe care l-aş întreba ar fi daca e mândru de mine şi dacă în cele mai grele momente m-a ţinut în braţe.

sursa foto: goguci

Fii la curent cu activitatea Otnielei – Facebook și Instagram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *