Simt muzica prin toți porii [Raisa]

Raisa este un artist tânăr aflat la început de drum. Un artist cu o voce care îți face pielea de găină, un artist cu poftă de viață și dornic să ducă la bun sfârșit tot ce și-a propus în ceea ce privește cariera sa.

Eu am ascultat-o, mi-a plăcut mult ce am auzit și ce am văzut, îmi doresc să o susțin și să o ascult la radio, motive pentru care am încercat să aflu mai multe despre ea.

Bine ai venit în industria muzicală, Raisa! Ești pregătită? 

DAAAA. Și bine v-am găsit :*  

Știi la ce să te aștepți, cu bune și rele? 

Sunt convinsă că este un drum care presupune multă muncă, ambiție, dar și puțin de noroc. Îmi doresc zile cu succes și multe aprecieri, dar cred și că vor fi zile în care o să simt că trebuie să fac mai mult ca să ajung la inima fanilor. 


Consideri că ți-ai ales o meserie ușoară? 

Cred că atât timp cât fac asta cu multă pasiune și implicare este cea mai potrivită meserie pentru mine, în acest fel fiind foarte ușor să înaintez în carieră. Iubesc muzica și o simt prin toți porii așa că încerc să văd partea pozitivă din orice situație, însă sunt convinsă că voi avea lecții de învățat de-a lungul drumului. Iar aceste lecții sau încercări mai dificile sunt normale, fac parte din maturizare. 


Când ți-ai dat seama că ăsta este drumul pe care vrei să mergi?  

Am ales calea artistică de la vârsta de 5 ani, când am început să dansez, iar muzica în jurul vârstei de 10 ani. Părinții mi-au lăsat liberatea să aleg ce îmi doresc și m-au încurajat de fiecare dată să încerc și să experimentez pentru a descoperi ce îmi place. 

Ce pași ai urmat până la lansarea primului single? 

Mutarea de la Târgu Mureș la București a fost primul pas real și important pentru muzică. Împreună cu părinții am considerat că aici sunt mai multe opțiuni și că voi lucra la un alt nivel. Participarea la emisiunea “Next star”, lecțiile de canto și pian… au fost alte etape prin care am trecut până la lansarea primului single. Iar primul single lansat a venit firesc: m-am lăsat dusă de val, m-am inspirat din ce fac alți artiști și dintr-odată eram în toiul filmărilor… am fost entuziasmată peste măsură, iar compozitorii și echipa de filmare, in special regizoarea, Isabela Szanto, m-au făcut să fiu de-a dreptul fericită și m-au sprijinit. Totul a venit firesc, natural, ceea ce mi-a dat aripi. 

Care sunt artiștii pe care îi asculți, îi urmărești și care te motivează să visezi la o carieră de succes?  

Sunt foarte mulți pe care îi ascult și urmăresc zilnic, pentru că fiecare are ceva special cu care mă identific. De mică visam să ajung la fel ca Selena Gomez sau Ariana Grande. Internațional – cel mai mult mă motivează Ariana Grande și Beyonce, iar din România – Delia, Inna, Alina Eremia, Mira și Antonia sunt printre preferatele mele.

Dar la ce visezi tu cel mai mult?

Să ajung un artist internațional și să am concerte pe cele mai mari scene din lume.

Știi că, indiferent ce alegi să faci, dacă vrei să atragi publicul, e nevoie de o influență puternică pe rețelele de socializare. Ți-ai făcut planul și pentru asta? 

Rețelele de socializare sunt o modalitate de promovare foarte în vogă în acest moment, te ajută să ajungi la oameni din țări diferite cu mesajul tău și să te prezinți publicului așa cum ești în realitate. Împreună cu mine în aventura muzicală, în afară de părinți, este și o echipă cu care lucrez și cu care mă sfătuiesc. În acest moment, un artist fără social media nu există, așa că e important să fii activ, natural și constant.

Atunci când nu cânți, cu ce altceva îți face plăcere să îți ocupi timpul? 

Am diverse activități specifice oricărei adolescente: îmi petrec timpul cu prietenii, mă documentez despre noile tendințe în muzică, fashion, make up (sunt pasionată de machiaj și îmi doresc să urmez un curs de specilitate) sau mă uit la seriale. De asemenea, îmi place foarte mult să călătoresc și să descopăr locuri noi. 

Am citit sute de citate despre muzică, mai simple, mai sofisticate. Acum, însă, îmi place ca artiștii să îmi ofere propriul lor citat despre muzică. Așadar, te rog să completezi propoziția:

“Muzica este… totul pentru mine, muzica mă scoate din stările triste și mă liniștește/ înveselește. Când sunt tristă ascult muzică, când sunt fericită ascult muzică :).

Îmi poți spune o piesă pe care ți-ar fi plăcut să o scrii și să o interpretezi tu? 

“God Is A Woman” a Arianei Grande. Este o piesă despre puterea și sensibilitatea unei femei, despre puterea de a o lua de la capăt în orice situație. Mi se pare un mesaj pozitiv, de urmat în viață. 

Dar trei piese care te ajută în momentele de descurajare sau atunci când ai o zi mai proastă? 

Vorbește lumea (Antonia); Acadele (Delia); Cel mai bun prieten (Irina Rimes).

Cine este persoana care te susține cel mai mult? Care te ia de mână și merge cu tine acolo unde se respiră muzică. 

Sunt două persoane, nu aș putea să aleg una singură, iar aceste două persoane sunt părinții mei. Ei m-au susținut încă de la început și pentru asta le voi mulțimi toată viața.

Ai trăit experiența Next Star. Te vom vedea la “Vocea României”? :) 

Experiența “Next Star” m-a ajutat să lucrez direct cu oameni din industria muzicală cu ani de expertiză. În plus, am văzut ce înseamnă munca pe un platou de televiziune, deci clar a fost un mare câștig, mai ales că acum sunt la început de drum. Deci e posibilă și participarea la “Vocea României”, îmi doresc mult să particip la toate concursurile, să le și câștig și să arăt astfel tot ce pot în plan muzical. 

Primul single a fost lansat, canalul de Youtube este în creștere… Ți-ai imaginat deja cum o să fie 2020 din punct de vedere profesional? 

Sunt foarte fericită că ușor ușor am început să am alături de mine, pe Youtube și în social media, din ce în ce mai mulți prieteni. Ca noi toți, îmi doresc un an 2020 plin de succes, cu multi prieteni (așa prefer să îi numesc pe cei care mă urmăresc și îmi trimit mesaje frumoase :) ) alături de mine, multe aprecieri dar și cu multă, multă muncă și implicare, lansări de piese, dar și cu note bune la școală… 

Un An Nou minunat îți doresc și ție, Mia, dar și celor care te citesc. Vă pup!! 

Urmărește-o pe Raisa pe INSTAGRAM și YOUTUBE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *