Paulina Buldumea ~ Paulina Buldumea Make-up School

Am cunoscut-o pe Paulina Buldumea în primăvara lui 2019, atunci când am fost invitată ca model în cadrul unui curs predat de ea, pentru machiajul de mireasă. Cu mâna pe inimă spun că a fost primul machiaj profesionist care m-a făcut să mă simt cu adevărat deosebită, motiv pentru care de atunci sunt la curent cu activitatea profesionala a Paulinei și pândesc o nouă ocazie pentru a ajunge la cursurile ei (tot ca model, pentru că mânile mele nu sunt atât de magice pe cât mi-aș dori).

Până atunci, însă, sunt bucuroasă că am reușit să obțin de la ea câteva răspunsuri pe care orice reprezentată a sexului frumos ar trebui să le cunoască, despre make-up și cariera de make-up artist.

Cum se vede femeia frumoasă prin ochii unui make-up artist?

Femeia frumoasă trebuie să fie frumoasă din interior. Nu este un clișeu, este ceva ce am observat chiar eu, frumusețea radiază din interior, un zâmbet sincer luminează chipul. Toate femeile bune sunt frumoase din punctul meu de vedere.

Prin prisma meseriei, care este primul lucru pe care îl observi atunci când întâlnești o femeie?

Cu siguranță tenul. Dacă tenul este neîngrijit sau nemachiat corespunzător, degeaba te străduiești să machiezi frumos ochii, machiajul nu o să fie armonios sau curat.

Ce crezi că reprezintă machiajul pentru o femeie? Ce este machiajul pentru tine?

 “Frumosul este tot atât de necesar ca și utilul, uneori mai necesar”. Viața nu e ușoară și este benefic să o înfrumusețăm acolo unde putem. Popularitatea machiajului stă drept mărturie pentru faptul că lumea are nevoie de frumusețe, de estetic. Machiajul înfrumusețează nu numai femeia, machiajul înseninează zilele și îți dă o doză în plus de încredere și optimism.

Dincolo de farmecul ei, cât de grea este meseria de make-up artist? Și care sunt “greutățile”/obstacolele pe care le întâlnești?

Deși este un trend să fii make-up artist și toate fetele își doresc asta, ceea ce înseamnă o concurență mare, eu cred că nu există obstacole atâta timp cât ești muncitor. Să ai un scop și un vis sunt punctul de plecare pentru orice carieră reușită. Apoi, desigur, e nevoie de multă practică și să nu te dai bătut. Nu devii make-up artist după ce ai făcut un curs și ai luat o diplomă, make-up artist devii în timp, când reușești să scoți într-adevăr la lumină “artistul” din tine, altfel, rămâi poate doar practician al machiajului, ghidându-te după reguli și tehnici dobândite.

Eu una mi-am dat seama că meseria asta nu este pentru oricine, însă machiajul este ceva ce place tuturor. Pentru acelea dintre noi mai puțin talentate, care sunt pașii pentru un machiaj simplu, de bază?

Pentru cei care sunt mai puțin talentați, recomand un curs de automachiaj, unde vor învăța să se machieze în primul rând corect, în funcție de forma feței și trăsături. Este suficient să ajungi expert în propriul chip, nu trebuie să fii make-up artist ca să te poți machia pe tine frumos. 

Ce îți trebuie ca să fii make-up artist?

Hotărâre și pasiune.

Când și cum ți-ai dat seama că asta este ce vrei să faci? 

Aproape că nu îmi amintesc, fac asta dintotdeauna. Am început să machiez de la 17 ani, iar la 19 ani s-a transformat într-o meserie, deși credeam că voi ajunge avocat.

Care sunt cele mai mari și cele mai des întâlnite greșeli?

Fondul de ten închis la culoare, buzele asimetrice și eyeliner-ul aplicat incorect la ochi.

Cum și cu ce asortăm machiajul?

Trebuie să fie în armonie cu ochii, părul și culoarea pielii.

Care sunt produsele esențiale care nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj a oricărei femei, pricepută sau nu în arta machiajului?

Rujul roșu, highlighter-ul și eyeliner-ul.

Ce se învață la cursurile Paulina Buldumea Make-up School? 

Aici aș putea spune o mulțime de lucruri. Cel mai important este că învățăm să iubim machiajul și să fim cele mai bune, fără să ne comparăm cu alții, fără să ne “uităm în curtea vecinului”. Învățăm să fim pur și simplu noi și să ne simțim bine făcând ceea ce ne place. 

Am auzit de curând o vorbă amuzantă, cum că se scot mai multe diplome de make-up artist decât diplome de bac. Ce sfaturi poți oferi tinerelor care vor să urmeze acest drum?

Oferta este într-adevăr foarte mare, dar loc sub soare este pentru toată lumea. Trebuie să te gândești un pic la cine ești și la ce vrei de la viață, dacă chiar ți se potrivește meseria asta. Dar, în general, sunt de părere că dacă vrei să încerci, nu ai ce să pierzi, totul se învață cu perseverență.

O puteți urmări pe Paulina Buldumea aici: Facebook și Instagram.